Başa Dön
×
ANASAYFA HABER & DUYURU HİZMETLERİMİZ FİRMALAR ANTALYA SERBEST BÖLGESİ HAKKIMIZDA MULTİMEDYA İLETİŞİM
Sektörler

« Önceki Sayfa ARES TERSANESİ

İş Konusu GEMİ İNŞA
Yetkili ÖZGÜN UTKU ALANÇ
Adres Antalya Serbest Bölgesi, 07070 Antalya
Telefon +90 242 261 61 61
Faks +90 242 259 52 63
E-Posta ares@ares.global
Web Sitesi http://www.ares.global



Firma Profili

ARES Tersanesi 2006 yılında, atadan denizci olan Trabzon, Sürmeneli Kalafatoğlu ailesi tarafından kurulmuş, küçük gezi teknesi ve yat imalatları ile operasyonlarına başlamıştır. Bununla birlikte, alüminyum, çelik ve kompozit tekne üretimi alanlarında tecrübe kazanılmasına müteakip, ARES tarihinde kritik bir kilometre taşı geçilmiştir. Yönetim kurulu tarafından alınan stratejik bir değişim kararıyla askeri ve yarı askeri tekneler ile iş teknesi imalatı alanında uzmanlaşma yoluna gidilmiştir. Tersane bu doğrultuda, insan kaynakları, organizasyon yönetimi, entegre lojistik destek, kalite yönetimi ve gelişmiş üretim teknolojileri alanlarında yatırımlar yaparak uluslararası bir savunma sanayi firması olmayı hedeflemiştir. Yapılan yatırımlar kısa sürede sonuç vermiş ve büyük bir çoğunluğu ihracat olmak üzere çeşitli deniz kuvvetleri, sahil güvenlik komutanlıkları, deniz polisi, liman emniyet ve gümrük muhafaza müdürlüklerine hatırı sayılır miktarlarda tekne satışı gerçekleştirilmiştir. Bugüne kadar gemi ihracatı yapılan başlıca ülkeler arasında Katar, Umman, Bahreyn, Nijerya, Gürcistan, Tanzanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkmenistan yer almaktadır.

Bununla birlikte ARES, Milli Savunma Bakanlığınca NATO ve Milli Gizlilik Dereceli Tesis Güvenlik Belgesi ve askeri gemi inşası için Üretim İzin Belgesi ile ISO 9001, ISO 14001 ve ISO 45001 kalite yönetim sistemi belgelerine hak kazanarak, milli askeri projelerde de Türk Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Teşkilatına destek vermeye devam etmektedir.

ARES, toplam 40.000m²’si kapalı üretim alanı olmak üzere iklimlendirilmiş 5 adet üretim tesisi, çekek yeri, metal, kompozit ve marangoz atölyeleri, boya fırınları, eğitim dershaneleri, modern ofis alanları ve mobilya fabrikası ile Antalya Serbest Bölge’de hizmet vermektedir.

2014 yılında Katar İçişleri Bakanlığı ile ARES arasında imzalanan sözleşmeyle Katar Sahil Güvenlik Komutanlığı ihtiyaçlarının karşılanması için hayata geçirilen Süratli Karakol Botları ve Açık Deniz Karakol Gemileri Projesi, sınıfında tek kontratla Türkiye Cumhuriyeti’nde yapılan en büyük askeri gemi ihracat bağlantısıdır. Katar Sahil Güvenlik Komutanlığı için inşa edilen ARES 150 HERCULES Açık Deniz Karakol Gemisi, Türkiye’de bugüne kadar inşa edilmiş en büyük kompozit gövdeli askeri gemi olma unvanına sahiptir. Hizmete girmesini müteakip, dünyanın en hızlı açık deniz karakol gemisi unvanına sahip olmuştur.

Bunun yanında ARES 110 HERCULES Süratli Karakol Botu Avusturalya merkezli bir yayın kuruluşu tarafından 2016 yılının En İyi Süratli Karakol Botu seçilmiş; kuruluş aynı sayılı yayınında ARES Tersanesini 2016 yılında “Dünyanın En İyi Karakol Botu İnşa Eden Tersanesi” seçmiştir.

Hemen akabinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince 2017 yılında Türkiye’nin en hızlı büyüyen birinci firması seçilen ve aynı yılın ihracat satış rakamlarına göre Türkiye’nin en büyük gemi ihracatçısı olan ARES Tersanesi, T.C. Savunma Sanayi Başkanlığınca açılan Sahil Güvenlik Komutanlığı ihtiyacı Yüksek Süratli Kontrol Botu ihalesini yüklenmiştir. Artvin'den Hatay'a kadar Türkiye'nin tüm kıyı bölgelerinde faaliyet gösterecek olan 122 adet Yüksek Süratli Kontrol Botu Projesi ile gemi inşa tarihindeki en büyük seri üretime imza atılmıştır. ARES Tersanesi’nin aynı dönemlerde imzaladığı 14 adet ARES 85 HERCULES Süratli Devriye Botu Projesi, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Umman’a gerçekleştirilen ilk askeri gemi ihracatı olmuştur.

Tamamıyla milli sermayeyle bugüne kadar çeşitli ebatlarda 100’den fazla gemi inşa etmiş olan ARES Tersanesi’nin önceliği, sahip olduğu dinamik, genç ve hırslı mühendis kadrosu, müşteri odaklı üretim çözümleri, son kullanıcı memnuniyetine ve ömür boyu destek prensibiyle çalışan Entegre Lojistik Destek departmanı ile deniz kuvvetlerinin, kamu ve özel kuruluşların her türlü deniz platformu ve bağlı hizmet ihtiyaçlarını karşılamak olmuştur.

ARES’in başarısının temelinde, dünyanın önde gelen tasarım ve donanım tedarikçileri ile işbirliği dahilinde, son teknoloji ekipman ve yüksek vasıflı insan gücünü kullanarak, üstün tasarım ve kaliteye sahip olan, sınıfının en iyi deniz platformlarını inşa etmesi ve bunun yanında müşterilerin her kademedeki talep ve beklentilerini karşılayabilmek için son kullanıcılarla daima açık iletişim halinde olmasıdır.

Bu prensiplerle ARES Tersanesi, Avrupa’nın en büyük kompozit ve alüminyum gemi inşa tersanelerinden biri olmuş, Türkiye’nin sektörden bağımsız en hızlı büyüyen şirketi ve en büyük gemi ihracatçısı konumuna gelmiştir.