Başa Dön
×
ANASAYFA HABER & DUYURU HİZMETLERİMİZ FİRMALAR ANTALYA SERBEST BÖLGESİ HAKKIMIZDA MULTİMEDYA İLETİŞİM
Haber ve Duyuru Sayfaları

« Önceki Sayfa 27.11.2020 VALİMİZ VE YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ SN. YAZICI`NIN SERBEST BÖLGE ZİYARETİ

Valimiz ve Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Ersin Yazıcı ve Genel Müdürümüz Sn. Zeki Gürses Antalya Serbest Bölge`deki endüstriyel otomasyon, yat inşa, tamir, bakımı ile medikal, tıbbi araç üretimi üzerine faaliyet gösteren firmaları ziyaret etti.

 

Antalya Serbest Bölge&rsquonin, Akdeniz`deki en önemli yatırım merkezlerinden biri olduğunu söyleyen Vali Yazıcı, &ldquoBölgemiz Denizcilik, Elektrik- Elektronik, Medikal sektörlerinde dünyanın önemli markalarının yer aldığı bir bölge haline gelmiştir&rdquo dedi.


Vali Yazıcı, ilk ziyaretini endüstriyel otomasyon üzerine faaliyet yürüten Bihl Wiedemann şirketine gerçekleştirdi. Şirket Genel Müdürü Murat Uyanık makine ve tesislerde güvenlik ve veri iletişimi için otomasyon çözümleri ve üretim süreçleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Haberleşme sistemleri üzerine de faaliyetlerin yürütüldüğü şirkette 160 personel istihdam ediliyor.

 

Sonrasında yat üretim, tamir ve bakım üzerine faaliyet gösteren Alya Yatçılık firmasını ziyaret eden Vali Yazıcı, en son teknolojiyi kullanarak özel ve ticari sektörlerde yat üretimi yapan firmanın Genel Müdürü Ömer Koray&rsquodan sektörün durumu, üretim faaliyetleri, üretim kapasiteleri ve ihracat hakkında bilgi aldı.


Antalya Serbest Bölge&rsquonin Akdeniz Bölgesinde en önemli &ldquoYat Üretim ve Bakım Merkezine&rdquo dönüştüğünü belirten Vali Yazıcı, Antalya&rsquoda üretimi yapılan yatlar Amerika&rsquodan Avustralya&rsquoya kadar ihraç ediliyor. Dolayısıyla hem bölge işletmeleri hem de ülkemiz için çok ciddi bir döviz girişi sağlamaktadır. Uluslararası arenada üretmiş olduğumuz yatlar ile kazandığımız prestijli ödüller sadece Antalya&rsquomızın değil ülkemizin gururu olmuştur. Uluslararası pazarda yakalamış olduğumuz başarıyı devam ettirebilmemiz ve daha da ileriye taşıyabilmemizin tek yolu bölgemizin daha da geliştirilmesidir. Yat bakım ve üretim merkezini daha da geliştirerek markalaşmalıyız&rdquo dedi. Vali Yazıcı, 250 personelin istihdam edildiği Alya Yatçılık firmasını başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

 

Medikal sektöründe 350 çalışanıyla dünyada 200`ün üzerinde ülkeye, kalp ameliyatlarında kullanılan medikal ürünleri ihraç eden Getinge firmasını da ziyaret ederek şirket Genel Müdürü Murat Çalık&rsquotan üretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.


Korona virüs sürecinde de üretime ara vermeden devam eden Serbest Bölge&rsquode üretim ve tedarik zincirinin kırılmaması için özel bir çaba gösterdiklerini belirten Vali Yazıcı, "Antalya Türkiye&rsquonin en önemli üretim merkezlerinden bir tanesi. Yat sektöründen, tarım sektörüne, medikalden metal ve inşaata elektrik elektronikten, tekstile kadar birçok alanda firmalarımız üretim yapıyor. Özellikle medikal üretim yapan firmalarımız salgın sürecinde şehrimiz ve ülkemiz için çok önemli katkılar sunmaya devam etti. Bu süreci en kısa sürede atlatacağız ve bölgeyi büyütmek, yatırımları, ihracatı, üretimi ve istihdamı artırmak için daha çok çalışmaya ve yatırım yapmaya devam edeceğiz&rdquo dedi.

 

Antalya Serbest Bölgesi 06 Haziran 1985 tarih ve 3218 sayılı Serbest Bölgeler Kanunu&rsquonun verdiği yetkiye dayanılarak Bakanlar Kurulu Kararı ile yer ve sınırları tespit edilip ülkemizde ilk kurulan iki serbest bölgeden biri olma özelliğini taşımakta olup ASBAŞ - Antalya Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş. tarafından işletilmektedir. 10.10.2006 tarihinde Uluslararası bir kuruluş olan TÜV Industrie Service GmbH tarafından DIN EN ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sertifikası almaya hak kazanan ASBAŞ Antalya Serbest Bölgesi&rsquonin dünyadaki en önemli yatırım merkezlerinden biri olmasını hedeflemektedir.


PDF Olarak İndir »